Holland diákcsere 2013

A diákcsere eseményei prezentációban

Dákok véleménye

A hollandos programban minden nagyon tetszett, de azért megpróbálunk kiemelni pár dolgot amit biztosan nem fogunk elfelejteni:
Szerintünk évek óta mi kaptuk a legjobb témát (egészséges életmód, sport), mivel a témakörünkbe nagyon sok vicces és ráadásul egészséges program belefért.
A V8ban lévő program fárasztó volt, de emlékezetes! Mivel az egészséges életmód volt a téma, ezért elláttak minket mindenféle ehhez kapcsolódó tanáccsal.
Zumbáztunk, hogy fittek vagy fittebbek legyünk, úsztunk és torna felmérések is voltak. Utána kiselőadásokat hallgattunk a reflexológiáról, az egészséges táplálkozásról, vitaminokról, gyógyteákról. Nagyon sok hasznos dolgot tudhattunk meg!
Ami még a kedvenceink között lesz az biztosan a közös főzés! Megtanulhattuk,hogy hogyan vágjunk,pucoljunk és főzzünk „helyesen” és egészségesebben! (Azért a főzés utáni finomságokat sem felejtjük el amiket persze,miután sokat dolgoztunk vele megehettünk!)
Szintén felejthetetlen élmény volt számunkra amikor a csillebérci kalandparkba kirándultunk egy rövid budapesti városnézés után. A kalandparkban rövid „kiképzés” után felvettük a szükséges felszerelést és nekivágtunk a parknak! A mászás nagyon izgalmas volt, a végére mindenki elfáradt és megéhezett! 🙂
Még egy program ami szerintünk felejthetetlen marad:
Amikor bementünk Budapestre és megmutattuk nekik az várost, na persze éjszaka. Elmentünk a sugarshopba és a Margitszigetre is. A szökőkút gyönyörű volt, és még zene is szólt! Igaz fáradtan értünk haza, de felejthetetlen élményekkel!
Ez a hollandos csere program biztosan életre szóló élmény marad számunkra, soha nem fogjuk megbánni, hogy jelentkeztünk és nagyon várjuk, hogy meglátogathassuk új barátainkat Hollandiában!

Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Luca, Virág, Lilla

A hollandos projektet én nagyon élveztem, ugyanis használtuk a nyelvet élőben, a projektmunkában sokat tanultunk mi is, és taníthattunk másokat. A programok nagyon jók voltak, nagyon sok lehetőség volt és nem csupán unalmas iskolában ülés, hanem kirándulások, főzés, uszodában és wellnessben lazítás és erősítés. Laza volt a hangulat, könnyen összebarátkoztunk mindenkivel, sokat nevettünk és találkoztunk iskolai program után is az emberekkel. A párommal nagyon jól kijöttünk, rengeteget beszélgettünk, és meglepően jól ment az angol, így könnyedén ment minden itthon is.

Szabó Eszter

Amikor megérkezett a partnerem, azt hiszem kicsit mindketten szótlanok voltunk. De estére már tökéletesen megértettük egymást és beszélgettünk azokról a dolgokról, amiket szeretünk, és amikor közösek bennünk. Szóval a kommunikáció jól sikerült és nagyon sokat fejlődtem a tíz nap alatt, sok tapasztalatot és barátokat is szereztem. Az egészséges életmód projekt nagyon jó választás volt, sok új dolgot tudtam meg és változtattam a projekt óta az életmódomban. Egyszóval a nagyon jó volt a cserediákprogramnak ez a része. Nagyon sokat tanultam, és azóta az angol nyelvvel is jobban foglalkozom, hiszen rájöttem mennyi mindent nem tudok. Már nagyon várom a márciust, hogy menjünk Hollandiába és újra találkozzak a partneremmel, barátommal és megismerjem a családját és azt hogy ott milyen az élet.

Mikeházi Anton

Comments are closed.