Olvasás éjszakája 2015

Október az iskolai könyvtárak hónapja. Ennek jegyében immáron harmadik alkalommal rendeztük meg az olvasás éjszakáját. A rendkívül rossz időjárás ellenére – dacolva az egész napos esővel,- mintegy 50 kisgimnazista gondolta úgy, hogy szívesen tölti itt a péntek estét október 16-án. Öröm volt látni, ahogy könyveikkel megrakodva sorra érkeztek a gyerekek.

Mindeközben a felolvasást, beszélgetést moderáló tanárok a már megszokott rutinnal varázsoltak a termekből hangulatos olvasószobákat. Lampionok, mécsesek, sőt még egy szőnyeg is előkerült oldva az egysíkú tanterem hangulatot. Hat helyszínen 12 tanár várta az érkező gyerekhadat. A kollegák maguk is készültek, így, ha valaki üres kézzel érkezett, a padokra kitett könyvekből válogathatott kedvére.

Eleget téve a diákok tavalyi kérésének, idén este 10-ig maradtunk. Alkalom nyílt meghitt beszélgetésre a Biblia Ígéi alapján, „faragtunk” verseket, hallgattunk dalokat, olvastunk érdekességeket történelemből, földrajzból és biológiából, miközben szóba került a csillagászat, fizika is. Olvastunk mesét, néztünk diafilmet, ismert írók tollából humoros történetekkel szórakoztattuk egymást. A tea és a keksz, a kis motiváló-kártyák az idén is nagy sikert arattak.

Köszönöm a kollégáknak a lelkes közreműködést, a diákoknak az aktív részvételt.

Jövőre veletek újra ugyanitt.

Mariann tanárnő

könyvtárostanár

Comments are closed.