Új utakon a Kárpátok ölelésében

Határtalanul! Kárpátaljai szolidaritási program keretében a 9.b osztály 2018.szeptember 4 és 8. között Kárpátaljára utazik a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek bővülése, a magyarországi és külhoni fiatalok közötti kapcsolatok kialakulásának elősegítése érdekében. A pályázatunk célja a kapcsolatépítésen túl a Kárpátalján nehéz helyzetben lévő magyar diákok, iskolák támogatása. Segítségnyújtó tevékenységünk a Nagyberegi Református Gimnázium infrastrukturális fejlesztésére irányul.
Vállalt feladataink között szerepel a gimnázium kilencedikes osztálytermének felszerelése multimédiás eszközökkel, valamint egy multifunkciós nyomtató telepítése. Így szeretnénk hozzájárulni az oktatás minőségének javulásához és a tanárok munkájának támogatásához.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által biztosított 1919885 Ft keretösszeggel válik valóra.

 

Adománygyűjtés

Júniusban a gimnázium adománygyűjtést hirdetett a kárpátaljai magyar diákok megsegítésére. Istennek hála, a Szentendrei Református Gyülekezet és a Gimnázium, valamint a 9.b osztály közösségének összefogása segítségével 600 000 Ft támogatás gyűjt össze a Nagyberegi Református Líceum kilencedik évfolyam osztálytermének multimédiás eszközökkel történő felszerelésére. Gálfi Dezső partnerkapcsolatért felelős tanár úrral egyeztetve modern számítástechnikai és digitális eszközöket vásárolnak az összegyűjtött adományokból. A gimnázium 9.b osztálya szeptember 4-én kedden utazik Kárpátaljára, hogy az összegyűlt pénzadományt átadja a Líceum részére. Adományaikat hálás szívvel köszönjük a beregi diákok nevében. „Aki a jót cselekszi, az Istentől van” (3 Jn 1,11)

Határtalanul! Előkészítő szakasz

HAT-18-03-0044 – HATÁRTALANUL! Előkészítő órák – 2018.szeptember 03.

Határtalanul! Tanulmányi kirándulás

HAT-18-03-0044 – Új utakon a Kárpátok ölelésében – Tanulmányi kirándulás – 2018.szeptember 04-08.

Útinaplók

Határtalanul! Értékelő szakasz

HAT-18-03-0044– Határtalanul! bemutató óra – 2018.szeptember 27.

Comments are closed.