Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /data/0/5/052f7d77-216c-40a3-a226-75855d452a99/szrg.hu/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
  Körösmezei-Varga Zsuzsanna | Szentendrei Református Gimnázium

Körösmezei-Varga Zsuzsanna

1976. április 17-én születtem egy szabolcsi kisvárosban (ami akkor még nagyközség volt) Fehérgyarmaton. A zene, az éneklés iránti vonzódásom kisgyerekkorom óta elkísért, ami végül hivatásommá is vált.
A helyi ének-zene tagozatos általános iskolában kezdtem el zongorázni, amit tovább folytattam a nyírbátori gimnáziumi évek alatt is. 4 évig a híres Református templom szomszédságában tanultam, ahol gyakorta felléptünk az iskolai kórussal is. Kollégistaként kamarakórust alakítottunk, ahol a darabok betanítását és a zongorakíséretet is szívesen vállaltam. A zongora mellett „közösségi” hangszeren is akartam játszani, így lettem tenorkürtös, és rövidesen a Nyírbátori Koncertfúvós-zenekar tagja. Az együttmuzsikálás során sok országot bejártunk, és büszkén hirdettük a magyar fúvószenei kultúra nagyságát. Néhány éve már csak „levelező tag” vagyok, de örömmel emlékszem vissza a 15 évre, amit Fazekas Mihály tanár úr vezetése alatt eltölthettem.A középiskolás évek és a nyírbátori zeneiskola nagyon meghatározóak voltak a számomra :ének tanárnőmnek Dr. Sztanojevné Kiss Erzsébetnek, és történelem szakos osztályfőnöknőmnek Bene Zsuzsának köszönhetem, hogy a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán történelem- ének-zene szakon tanultam tovább. Zongorametodika speciálkollégiumot is elvégezve zongoraoktatói végzettséget is szereztem.
A színház szele is megcsapott, tanultam 2 évig énekes-drámai stúdióban és egy évad 2 zenés darabjában játszottam az akkor alakuló Talán Teátrumban.
A diploma megszerzése óta eltelt években tanítottam Szakolyban egy „komplex” iskolában, ahol a nyírbátori zeneiskolának zeneiskolai tagozatot alapítottunk, Kisvárdán középiskolában és zeneiskolában, Budapestre kerülve általános iskolában, zeneiskolában, középiskolában.
Időközben szolfézs tanári diplomát, és ének-zene kétszintű érettségiztetői végzettséget is szereztem.
5 éve költöztem Tahitótfaluba, férjhez mentem. Férjem Körösmezei András, aki a Környezetvédelmi és Vízügyi Levéltár főlevéltárosa. Rövidesen tagja lettem a Vox Insulae Sziget hangja Ökumenikus Kórusnak, ahol vezetőnk Zákányi Bálint mellett a nőikari darabok betanításában veszek részt.
Nagy öröm számomra, hogy a Szentendrei Református Gimnázium ének-zene tanára lehetek. A múltbéli tapasztalataim, tudásom, „lélekteli lelkesedésem” hiszem, hogy segíteni fognak abban, hogy valóban éneklő iskolává váljon iskolánk.

Comments are closed.