Kulcsár Márta | Szentendrei Református Gimnázium

Kulcsár Márta

Nyíregyházán születtem 1971-ben. Szüleim építészek, húgom szobrászművész, nővérem pszichológus. Először fényképésznek tanultam, melyben legjobban a portréfotózás érdekelt. Egy idő után úgy éreztem, hogy ebben a szakmában nem tudom igazán kiteljesíteni önmagam, több is, más is érdekel a világból, és a humán tudományok felé fordultam: a Miskolci Bölcsész Egyesületben végeztem el egy évet, majd felvételt nyertem a Károli Gáspár Református Egyetemre vallástanár, valamint magyar és történelem szakra. A vallástanári szakon abszolutóriumot szereztem, magyarból és történelemből diplomáztam 2002-ben és 2003-ban.

Első tanítási tapasztalataimhoz a Zöld Kakas Mentálhigiénés Líceumban jutottam, ahol mentális zavarokkal küzdő diákokkal foglalkoztam.

Simon fiam születésekor, 2004-ben – Emma lányom ekkor már négy éves volt –  költöztünk Kisorosziba. Jelenleg Szentendrén élünk.

A gyermeknevelés mellett ebben az időben is tanultam, és másoddiplomát szereztem 2007-ben a KRE Mentálhigiénés Szakember szakán, majd 2008-ban ugyanezen intézmény falai között teljesítettem a Pedagógus Szakvizsgát. Nagyon érdekel minden, ami az emberi személyiséggel kapcsolatos, úgy érzem, erről sosem lehet eleget tudni, ezért jelenleg Pszichodráma-asszisztens képzésben veszek részt.

2008 májusában kapcsolódtam be a Gimnázium munkájába, s ez számomra nagy kihívást jelent: a gyerekekkel otthon töltött évek után újra visszatalálhatok tanári szerepembe.

Comments are closed.