Természettudományok a mindennapjainkban

 

 

 

A 2023-24-es tanévben tartott tehetségműhelyünkben sok példával alátámasztva megláthattuk, hogy a természettudományok (főként a kémia) hogyan vannak jelen a hétköznapi életben. Nagy figyelmet fordítottunk arra is, hogyan lehet az életünk kicsit zöldebb, jobban fenntartható.

Ehhez kísérleteztünk, számoltunk, modelleztünk, tojást lebegtettünk vízben, lufit használtunk léghajónak, búvárkodtunk az uszodában, főztünk az Ínyencházban, e-bike túrán vettünk részt a Pilisi Parkerdőben, játszottunk az iskolában és a Csodák Palotájában, ásványokat nézegettünk és drágaköveket is felhasználva kulcstartót készítettünk belőlük, illóolajokkal ismerkedtünk és velük fürdősót és fürdőbombát illatosítottunk, PET palackot Cartesius búvárrá alakítottuk át stb. Ez utóbbi workshopra egy forgatócsoport is eljött, így aztán benne voltunk még a Szentendre TV műsorában is.

Különösen nagy élmény volt mindannyiunknak, hogy együtt valósítottuk meg ezt a programot a Cházár András EGYMI Bárczi Gusztáv Tagintézményének 7. osztályos diákjaival. Elhatároztuk, hogy a következő évre is együtt pályázunk.

 

Köszönjük, hogy programunk megvalósításához

a Nemzeti Tehetség Programban NTP-TEHETSEG-23-0021 azonosító számon

2 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesültünk.

Comments are closed.