Jobb velünk a világ

November 21-én már harmadszor rendezték meg a Jobb velünk a világ! rendezvényt a Papp László Sportarénában. Ennek az a  különlegessége, hogy sérült emberek szerveznek segélykoncertet egészséges és sérült társaik megsegítésére. Az első évben Böjte Csaba atya dévai árvaházának építése valósult meg a bevételből, tavaly Szendrőládon adtak át egy házat, ahol cigánygyerekek felzárkóztatása zajlik délutánonként, az idén pedig sérült felnőttek lakóotthonának építésére gyűjtenek. Mindezek mögött a sérültekből álló Nemadomfel együttes és az őket segítő alapítvány áll.

Gimnazistáink az eddigiekhez hasonlóan ismét egész napos önkéntes munkát vállaltak a rendezvényen. Most a 9.a képviselte az iskolát. Sokféle feladatunkat felsorolni se lehet, csak néhányat említünk meg: A bejáratoknál vártuk a fellépőket és a vásározókat és az Aréna megfelelő pontjaira kísértük őket (térképeink segítségével mi igazi bennfentesként járkáltunk a titkos helyeken is!), segítettünk a vásárfiák cipelésében, majd a megmaradt holmik visszapakolásában.Lufit fújtunk és a molinokat rögzítettük fel a nézőtér feldíszítéséhez. A fiúk feladata lett a kerekesszékes szereplők színpadra segítése, mert a rámpa nem sikerült tökéletesre.

Ezért aztán közelről láthattuk sérült embertársaink életét, még ha nem is a hétköznapokban. De így is nyilvánvalóvá vált, hogy nehézségeiket leküzdve boldogok és teljes életet élhetnek. Lehet, hogy úgy kell őket felsegítenünk a színpadra, de ott a helyükön vannak és csak csodálkozunk a tehetségükön. A koncerten nagyon jól megállták a helyüket a nagynevű zenészekkel közös produkciókban is. Zenélt Presser Gábor, a Csík zenekar, a Nemadomfel együttes, a Kiscsillag és a Quimby.

Ezen a napon mi nemcsak segítettünk, hanem tapasztalatokkal és élményekkel is gazdagodtunk. Mindenkinek ajánljuk, hogy vegyen részt hasonló rendezvényen akár nézőkét, akár önkéntesként. Mi is tervezzük már a következő alkalmat!

9.a

Comments are closed.