Ökumenikus imahét 12.-es szemmel

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került városunkban az ökumenikus imahét.
Január harmadik hetében Szentendre gyülekezetei minden este hat órás kezdettel összegyűlnek egy-egy templomban és katolikusok, reformátusok, baptisták, evangélikusok és ortodoxok együtt adnak hálát, imádkoznak és betekintést nyernek egymás szokásaiba, lehetőséget kapnak, hogy jobban megismerjék egymást és a többi vallást, miközben minden este más-más lelkész igehirdetését hallgathatják.
Hagyománnyá vált, hogy a péntek esti alkalomnak iskolánk ad helyet. Idén első alkalommal az új kápolnában tarthattuk az istentiszteletet, amely a tanári énekkar szolgálatával kezdődött. Két-a református énekeskönyvben is megtalálható-dicséretet énekeltek, majd a diákokkal együtt egy ifjúsági éneket adtak elő, amely iskolánk fő motívumát, a víz mellé ültetett fát idézte.
Az igét Blankenstein György atya hirdette, aki szívhez szóló beszédet tartott az imádságról. Ahogy ez szokás, közös imával zártuk az alkalmat. Sokan most látták először a kápolnát és mindenki csodálattal és hálaadással szívében hagyta el azt.
Az előtérben lévő festmények tanulmányozása után az Áprily teremben szeretetvendégség várta a jelenlévőket, ahol tea, finom sütemény és jóízű beszélgetések mellett fejeződött be az este.
Nehezen búcsúztunk egymástól és már most várjuk a következő ökomenikus imahetet. Ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el egy ilyen alkalomra, mert ez kitűnő kezdése az évnek, ugyanis egyszerre kínál lelki feltöltődést, finom ételeket és élvezetes beszélgetéseket.

Pécsi Ágnes 12.b

Comments are closed.