Nem adom fel!

„Alapítványunk 2008. óta minden év novemberében megszervezi a Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvényt, amelynek megálmodói, megvalósítói maguk a fogyatékos fiatalok.” – olvashatjuk a Nem Adom Fel Alapítvány honlapján.

A jótékonysági koncert 2011-es időpontja november 13-ra, ismét egy vasárnapra esett.

Tíz órakor indultunk a Papp László Sportarénába, az autóbusz állomásról. Jó érzés volt visszatérni. (Igen, visszatérni. Hiszen a mi osztályunk már tavaly is részt vett a rendezvényen, ugyanígy, önkéntesként.) Már túl voltunk azon a procedúrán, hogy megismerjük az Aréna minden kis részletét, hiszen ezen már tavaly átestünk – és egy ilyen élményt nem lehet egykönnyen elfelejteni.

Kék karszalagjaink mindenhova szabad belépést biztosítottak, VIP-résztvevők voltunk.

A feladataink közé tartozott a karszalagozás, a póló-, és CD-osztás, a plakáthordás, a vizes üvegek kiosztása az öltözőkbe, és a szórólapozás is. Ezeken kívül… Volt egy tolókocsis, sérült hölgy, aki az első emeleti vásárban ült, festményei mellet – vele beszélgettünk, és segítettünk, amiben kellett.

A fellépők közül Krizbai Tecával lehetőségünk nyílt beszélgetni – ugyanolyan közvetlen, nyílt és barátságos, mint bármelyikünk. 🙂 További fellépők voltak: Hobo és bandája, Ismerős arcok, Misztrál és a Nemadomfel együttes, melynek tagjai sérült fiatalok.

Másnap reggel mindenki fáradt arccal érkezett iskolába, de már nagyon várjuk a következő alkalmat, amikor „önkénteskedhetünk”!

Prepuk Andrea 10.a

Comments are closed.