Mire jó a természettudományos kutatás?

009EMMI

 

 

 

„Természettudománnyal a közösség érdekében” pályázatunk a végéhez érkezett. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával végzett tehetséggondozó programunk utolsó állomása egy tábla-átadás, amivel a természettudományos kutató munka, felhasználható a lakosság érdekében.

Egy évvel ezelőtt egy Szentendre egyik körzetének képviselője  – Fülöp Zsolt által összehívott- lakógyűlésen hangzott el egy kérés, hogy az adott körzetben lévő rét védelmére helyezzen ki az önkormányzat táblát, mely jelzi, hogy a terület védett. Ekkor jött az ötlet, hogy az iskolánk természet-kutató szakköröseivel felmérjük a terepet és tanösvény jellegű táblákat készítünk, mellyel felhívjuk a figyelmet a terület védett értékeire. Szeretnénk ezzel megelőzni, hogy a területen hulladékot rakjanak le.

A tervet összekapcsoltuk a Nemzeti Tehetség Program által kiírt pályázattal, melyről egy előző számban már beszámoltunk. Ennek a programnak a keretében feldolgoztuk a László-telepi árvalányhajas-rét védett értékeit, és elkészítettük a pályázat támogatásával a bemutató táblákat. Ezek átadására 2017.06. 27-én került sor. Diákjaink az év során sok érdekes természettudományos foglakozáson vehettek részt, de talán a legértékesebb része a programunknak az, hogy megtapasztalhatták, hogy a tudományos munka segíti az emberek életét, fontos lehet az adott szűkebb közösség életében.  Jó volt látni, hogy az átadáson – a nagy hőség ellenére- megjelentek számára örömet jelentett, hogy kérésük meghallgatásra talált, diákjaink pedig büszkék lehettek arra, hogy a tudásukkal a közösséget szolgálhatták.

 SZRG_2947

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Nemzeti Tehetség Program, Fülöp Zsolt képviselő, és Kudett Krisztina önkormányzati zöld referensének, és iskolánk vezetésének és tanárainak, hogy programunkat támogatták.

A Szentendrei Református Gimnázium diákjai és a programban résztvevő tanárok, Hajnalka tanárnő, Ferenczi tanár úr, Kiss Székely tanár úr nevében:

Teréz  tanárnő

Comments are closed.